top of page
B&B Het Koetshuis

Het Land van Wijk en Wouden

 

 

Het Land van Wijk en Wouden is het meest westelijk deel van het Groene Hart van Holland en is ingesloten in de stedenring Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Leiden, en Alphen aan den Rijn. Het is een gebied dat rijk is aan natuur, water, oer-Hollandse weidelandschappen en cultuurhistorie.

 

De agrariërs in het Land van Wijk en Wouden maken prachtige streekproducten. Van oudsher is boerenkaas wel het meest bekend. Daarnaast kun je in het gebied andere zuivelproducten kopen, zoals ijs, yoghurt, boter, melk, eieren. In de omgeving van Hazerswoude vind je meer groente- en sierteelt. Vaak bezitten de boerderijen ook een hoogstam boomgaard of een kleine groentetuin.

 

Je kunt van alles doen in het Land van Wijk en Wouden. Het gebied wordt doorkruist door fietspaden en buiten het broedseizoen zijn de wandelpaden over het boerenland geopend voor publiek. Daarnaast biedt een aantal boeren een winkel aan huis, overnachtingsmogelijkheden of arrangementen aan.

 

Op de website www.landvanwijkenwouden.nl vind je meer informatie over de historie, de streekproducten en de recreatieve mogelijkheden van het Land van Wijk en Wouden.

 

Voel je welkom in de dorpen Zoeterwoude en Rijnwoude, het buitengebied tussen Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn!

 

bottom of page